کوره ذوب آلومینیوم چیست؟

کوره ذوب آلومینیوم چیست؟

آلومینیوم سومین عنصر فراوان زمین است ولی مانند سایر عناصر، آلومینیوم نیز به صورت کانی موجود است که برای استخراج و استحصال آن غالباً از روش الکترولیز آلومینیوم استفاده می شود. علاوه بر کانی های حاوی آلومینیوم، به دلیل مصرف بالای این عنصر که اخیراً زیادتر هم شده است، باید فکری برای قراضه های آلومینیوم کرد. به این منظور می توان از کوره ذوب آلومینیوم استفاده کرد. گرچه این روش سابقه ی خیلی طولانی ندارد اما در همین مدت زمان کم توانسته از پس مشکلات قراضه ها برآید. هر آنچه که درباره کوره ذوب بدانید.

کوره دوار آلومینیوم ساختار ویژه و متفاوت تری نسبت به کوره ذوب مس و سرب و سایر عناصر دارد و همین ساختار ویژه باعث شده که شرایط بهبود عملکرد آن نیز متفاوت باشد. در ادامه با ما همراه باشید تا بتوانیم روش های افزایش راندمان کوره ذوب آلومینیوم را با هم بررسی کنیم.

 

کوره دوار ذوب آلومینیوم چیست؟

کوره ذوب دوار به کوره هایی گفته می شوند که به صورت استوانه ای که از دو طرف باز است، ساخته می شوند و بهترین روش برای ذوب فلزات رنگی هستند. این کوره ها برای عناصری مانند چدن، سرب، روی و مس نیز ساخته می شود. غالباً می توان از این کوره ها به شرطی که دمای ذوب آن ها در یک بازه باشد به جای یکدیگر استفاده کرد. اما در مورد آلومینیوم به دلیل ویژگی های خاص آن کوره دوار آن با سایر عناصر متفاوت است.

کوره دوار ذوب آلومینیوم بیشتر برای آلومینیوم قراضه استفاده می شود که می توان بهترین بهره وری را داشته باشد.

ساختار کوره ذوب آلومینیوم

 

کوره دوار ذوب آلومینیوم

 

کوره دوار ذوب آلومینیوم به صورت چند لایه ساخته می شود. به طوری که لایه ای بیرون از فولاد می باشد ولی درون این کوره را لایه ای از آلومینا و سیلیکا تشکیل می دهد که ماده ی نسوز محسوب می شوند. قطر این لایه ها زیاد است و باعث می شود که قطر داخلی و خارجی کوره با هم متفاوت باشند.

کوره دوار آلومینیوم در قسمت داخلی از سه بخش قسمت لایه ی دیر گداز، احتراق و ذوب تشکیل شده است. که لایه دیر گداز در کوره هایی مانند سرب و مس از آجر نسوز تشکیل شده است. اما قسمت احتراق و ذوب در تمام کوره ها یکسان می باشد. در واقع در قسمت احتراق، گاز اکسیژن و سوخت با هم ترکیب شده و موجب سوختن می شود و دمای حاصل از این قسمت موجبات ذوب آلومینیوم در قسمت پایینی کوره را ایجاد می کند. اما مزیت کوره دوار آلومینیوم، همان حرکت تدریجی و آهسته ی کوره است که موجب می شود تمام مواد اولیه به صورت یکسان ذوب شود.

این کوره ها با سرعت 1.1 متر بر دقیقه در حال حرکت هستند. زمانی که برای ذوب آلومینیوم در این کوره ها نیاز است تجربی است ولی با محاسبات انجام شده می توان زمان تقریبی 4 الی 5 ساعت را برای آن ها در نظر گرفت. کوره در قسمت انتهایی آن باز است که گازهای ناشی از احتراق و ذوب را از این طریق دفع می کند.

مصرف انرژی در کوره دوار آلومینیوم

یکی از مشکلات صنایع ذوب از جمله کوره ذوب آهن، مصرف انرژی زیاد در کوره ها می باشد که این مورد در کوره القایی و بوته ای که با حجم کم مصرف بسیار زیاد انرژی همراه است موجب شده که کارخانه ها به فکر بهینه سازی مصرف انرژی باشند. به طور کلی حجم کوره های بوته ای و القایی نمی تواند خیلی زیاد باش و چون کوره ثابت است زمان زیادی برای ذوب تمام محتوی آن نیاز است.

این مشکل و در واقع بهینه سازی مصرف انرژی و زمان با استفاده از کوره دوار برطرف گردیده است. به این صورت که اولاً ظرفیت کوره دوار زیاد است و می توان آن را در اندازه های خیلی بزرگ طراحی کرد. همچنین لایه دیر گداز یا نسوز داخل کوره دوار آلومینیوم نقش مهمی در کاهش مصرف انرژی دارد. به این ترتیب که لایه ی دیر گداز می تواند انرژی گرمایشی را در خود ذخیره کند و زمانی که با ماده ی مذاب ارتباط برقرار کرد، مقدار انرژی ذخیره خود را به این ماده انتقال می دهد. این کار مانع از به هدر رفتن مقدار زیادی از انرژی گرمایشی که در محیط داخل کوره ایجاد می شود می گردد.

عوامل موثر در ذوب آلومینیوم در کوره دوار

برای اینکه از پروسه ی کوره دوار نتیجه مطلوب بگیریم بهتر است که عوامل تاثیر گذار بر ذوب را بهبود بخشیم. یکی از مهمترین این عوامل سرعت چرخش کوره و مورد دوم میزان انتقال حرارت و دمای داخل کوره به مواد مذاب است. بدنه که به صورت ساعتگرد می چرخد هر چه آن بیشتر شود می تواند دمای قسمت احتراق را سریعتر به منطقه ذوب برساند و این باعث کاهش زمان ذوب و در نتیجه کاهش میزان مصرف انرژی خواهد شد.

اما اگر سرعت بیشتر از حد ماکزیمم کوره دوار آلومینیوم باشد ممکن است نتیجه معکوس شود و دقیقاً مصرف انرژی را بالا ببرد. برای همین می توان کارکرد کوره و راندمان کار را در سرعت های مختلف چرخش بدنه سنجید و بهترین سرعت را در متد کاری قرار داد.

درباره دمای تشعشع نیز باید بدانید که کوره دوار آلومینیوم می تواند هم با هوا گاز بسوزد و هم با اکسیژن گاز. نتیجه تحقیقات مختلف در این زمینه نشان می دهد که اکسیژن به دلیل خالص بودن راحتتر مشتعل می شود و در نتیجه دمای بالاتری دارد که این می تواند به افزایش دمای داخل کوره کمک کند و نتیجه کاهش مصرف انرژی و کاهش زمان ذوب خواهد بود.

شرکت آسو صنعت تولید کننده بهترین کوره های ذوب برای صنایع مختلف می باشد که با 18سال سابقه ی کار مفید و با انجام چندین پروژه موفق در زمینه تجهیز کارخانه ها به کوره های ذوب و سایر تجهیزات مانند بگ فیلتر صنعتی و فن های مکنده همراه شما است.

سوالات متداول

چگونه می توان قراضه های آلومینیوم را دوباره احیا کرد؟

بهترین روش برای ذوب قراضه های آلومینیوم، استفاده از کوره دوار آلومینیوم است.

آیا برای کانه ها هم می توان از کوره ذوب دوار استفاده کرد؟

بله می توان استفاده کرد اما روش بهتر در مورد کانه استفاده از الکترولیز است.

سرعت چرخش کوره دوار چه تاثیری بر راندمان کوره دوار دارد؟

با افزایش سرعت چرخش می توان راندمان کار را افزایش داد و زمان و انرژی کمتری مصرف کرد.

 

4 نظر

  • سلام. خسته نباشید. من یه مدته دارم روی ذوب آلومینیوم تحقیق می کنم که بتونم یه کارگاه بزنم. دنبال کوره ذوب با کیفیت می گردم که هر دم به دقیقه خراب نشه. البته پشتیبانی هم برام مهمه. شما خدمات پس از فروش هم دارید؟

    • سلام اقای دویران عزیز. ما می تونیم این کوره ذوب را براتون بسازیم. دقیقاً اونطوری که خودتون می خواهید ابعاد و اندازه هم بستگی به درخواست خودتون داره. درباره کیفیت هم خیالتون راحت باشه. برای اطلاعات بیشتر می تونید با شماره 09128419852 تماس بگیرید.

  • سلام. شما فقط در زمینه کوره ذوب آلومینیوم فعالیت می کنید؟ یا ساخت مخازن بزرگ رو هم انجام می دید؟

    • سلام دوست عزیز. علاوه بر کوره ذوب آلومینیوم ساخت سایر کروه انیز در تخصص و حیطه ی کاری ما است. علاوه بر اون ساخت انواع مخازن و سلول های فلوتاسیون و فیلتر پرس و غیره نیز در حوزه ما قرار داره.

ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.