تیکنر چیست و چه کاربردی در صنعت دارد؟

تیکنر چیست و چه کاربردی در صنعت دارد؟

در این مقاله قصد داریم در خصوص تیکنر و کاربرد آن در صنعت صحبت کنیم. انواع تیکنر و مزایا و معایب آن را بشناسیم. نحوه تعیین اندازه تیکنر را یاد بگیریم. اما قبل از ادامه مقاله، توصیه می کنیم مقاله کوره ذوب را مطالعه کنید.

البته شمایی که خواننده این مقاله هستید، به احتمال زیاد شاغل در این حوزه می باشید و ممکن است بخواهید سفارش ساخت بگ فیلتر نیز بدهید. شرکت آسوصنعت در زمینه بگ فیلتر نیز پیشتاز می باشد.

تیکنر نیز مانند سلول فلوتاسیون می تواند در استحصال فلزات سنگین نیز استفاده شود. تيکنر يک سيستم بزرگ است که بر اساس نيروي ثقلي کار مي کند. با استفاده از اين سيستم مي توانند ميزان آب مصرفي صنعتي را به مقدار قابل توجهي کاهش دهند و همچنين مي توانند با استفاده از خاصيت ثقلي آن، بار را با سرعت بيشتري از مايع آن جدا کرد.

تيکنر شامل يک مخزن بزرگ و استوانه اي شکلي است که قطر آن مي تواند بين 2 تا 200 متر در نظر گرفت. همچنين ارتفاع اين استوانه مي تواند بين 1 تا 7 متر باشد.

استفاده از تيکنر براي تصفيه آب

آب اساس و پايه هر صنعتي است. صنايع فولاد، کاشي و سراميک، فلزات سنگين، کاغذ سازي، صنايع لبني، صنايع غذايي و هر مورد ديگري، بدون استثناء براي توليد محصول به آب نياز دارد. با توجه به اينکه کشور ما دچار کم آبي است و حتي کشورهايي ديگري که مشکل کم آبي را ندارند ولي به دليل ارزش و اهميت آب، بايد راهي پيدا کنند که بتوانند از آب کمتري در صنايع استفاده کنند. حتی در این زمینه استفاده از مخازن صنعتی نیز برای ذخیره و نگهداری آب مورد توجه است. البته این مخازن کاربرد بسیار دیگری نیز دارند.

سیستم بسته نگهداری آب

سیکل بسته يعني ميزان آب مصرفي داخل سيستم را به صورت مداوم برگرداند. اما در مواردي اين آب در خود واکنش شرکت مي کند و نمي توان از آن استفاده اي کرد ولي در بيشتر موارد آب هادي يا کاتاليزور مي باشد. براي برگشت هر کدام از اين آب ها روش هاي خاصي وجود دارد. يکي از اين روش ها استفاده از تيکنر است.

روش کار تیکنر

بدين صورت که پالپ که شامل آب و خاک (خاک مي تواند شامل خاک کارخانه هاي موزاييک و کاشي و يا خاک کارخانجات فلزات سنگين باشد) وارد تيکنر مي شود؛ داخل تيکنر همزن يا پاروهايي وجود دارد که به آرامي اين پالپ را هم مي زند که مانع از ته نشيني پالپ شود. هم زدن بايد به اندازه اي آرام انجام شود که، هيچ نوع جرياني داخل تيکنر ايجاد نشود.
آبي که همراه پالپ به داخل تيکنر وارد مي شود داراي ذرات ريز و درشت است. در واقع تیکنر مانند بگ فیلتر عمل می کند اما درباره ی مایعات.

ذرات درشت که بر اساس دانسيته به سرعت ته نشين مي شود و محتويات داخل تيکنر به دو فاز آب و جامد جدا مي شوند. اما آب هنوز داراي ذرات ريزي است که نمي توان آن را به اين صورت مجدد وارد پروسه کرد. بنابراين به اين آب، موادي به نام فولوکولانت ميزنند. فولوکولانت به مفهوم جمع کننده است و مي تواند دانه هاي ريز را کنار هم جمع کند.

تیکنر چیست

دانه ها سنگين مي شوند و ته نشيبن مي شوند. در این مرحله، آب تقريباً تميز شده است. بنابراين به مرحله جداسازي مي رسيم. تيکنر داراي شيارهايي است که مي تواند اين آب را سرريز کند. از طرفي پالپ ته نشين شده نيز توسط پمپ هاي قوي به انبار يا قبل از آن به واحد فيلتر پرس ( فیلتر پرس چیست ) هدايت مي شوند و بعد از آبگيري کامل به انبارها يا به مرحله بعد پروسه وارد مي شوند.

انواع تيکنر

تيکنر انواع مختلفي دارد که در صنايع مختلف مي توان از هر کدام استفاده کرد.
1. لاملا
2. معمولي
3. مخروطي و عميق
4. چند بخشي

مزايا و معايب تيکنر مخروطي و عميق

تيکنر مخروطي و عميق به شکل ايستاده هستند و در آن ها ارتفاع بيشتر از قطر است. تيکنر مخروطي مزاياي دارد مانند اينکه جريان آب سرعت بيشتري نسبت به تيکنر معمولي دارد و در درصد جامد ته ريز نيز بيشتر است. اين تيکنر چون ايستاده است جاي کمتري نسبت به تيکنرهاي ديگر اشغال مي کند. اما ايراد اصلي آن کنترل عمليات تيکنر است که نسبت به انواع ديگر سختر است. همچنين به علت کوچکتر بودن سطح نياز به فولکولانت بيشتري مي باشد.

تیکنر مخروطی عمیق

مزايا و معايب تيکنر لاملا

در اين نوع تيکنر از روش جالبي استفاده کرده اند که مي تواند سطح ته نشيني را به شکل قابل ملاحظه اي افزايش دهد. به طوري که يک تيکنر با ابعاد 11*7.4*10.4 جداسازي معادل يک تيکنر معمولي با قطر 34 متر خواهد بود. همين ابعاد نشان مي دهد که از نظر فضايي که اشغال مي شود تيکنر لاملا، فضاي خيلي کمتري نسبت به تيکنر معمولي اشغال مي کند. همچنين مزيت ديگر اين تيکنر اين است که به دليل شيب دار بودن نيازي به پارو ندارد.

تیکنر

مزايا و معايب تيکنر چند بخشي

تيکنر چند بخشي در واقع متشکل از چند تيکنر کوچک است که روي هم سوار شده اند بنابراين مواد ساختماني مصرفي آن ها کمتر است و همچنين مصرف انرژي پايين تري در هنگام استفاده از دما خواهند داشت. ته ريز همه اين تيکنرها به هم متصل است و يک خروجي مي دهند. پاروها در اين تيکنر به يک پايه ي مرکزي متصل هستند. مساحت و فضاي اشغال شده توسط اين تيکنر نيز کم است. عيب اصلي تيکنر چند بخشي اين است که غلظت مواد خروجي در آن کم است و همچنين کنترل عمليات نسبت به انواع ديگر دشوارتر است.

مزايا و معايب تيکنر معمولي

تيکنر معمولي به چند شکل طراحي مي شود. که شامل پل دار، پايه دار و ريلي مي باشد.
تيکنر پل دار: در اين نوع تيکنر روي استوانه يک پل درست شده است که دسترسي به همه جاي استوانه را راحت کرده است. پاروها روي اين پل متصل هستند. بهترين اندازه براي اين سازه ها قطر 40 متر است که مي تواند نتيجه اقصادي داشته باشد.
تيکنر پايه دار: در اين نوع تيکنر، پايه اي در وسط تيکنر وجود دارد که براي نگه داشتن پاروها است. اين تيکنر در ابعاد قطر بيشتر از 40 متر نتيجه ي مطلوبتري خواهد داشت.

تعيين اندازه تيکنر

براي اينکه بتوانيم بهترين نتيجه را از تيکنر بگيريم بايد از نوع و اندازه ي درست آن استفاده کنيم. براي تعين اندازه ي تيکنر از روابط و محاسبات رياضي و صنعتي استفاده مي شود که کمي هم پيچيده هستند. اما به طور کلي دو مورد که در تعيين اندازه ي آن تاثير دارند شامل موارد زير است.
1. اندازه ي لازم براي جلوگيري از تشکيل نقطه غلظت بحراني
2. عمق کف مناسب براي رسيدن به ته ريز مناسب.

سوالات پرتکرار درباره ی تیکنر

تیکنر در چه صنایعی مورد استفاده است؟

استفاده از تیکنر در تمام صنایعی که می توانند از آب برگشتی در سیستم خود استفاده کنند مورد توجه است.

طراحی و ساخت تیکنر چگونه است؟

طراحی و ساخت آن بستگی به مورد حجم پالپ ورودی دارد و همچنین محلی که قرار است تیکنر در آن نصب شود نیز در تعیین اندازه و نوع تیکنر مهم است.

چگونه با آسو صنعت در ارتباط باشیم؟

آسو صنعت سازنده انواع دستگاه ها و ماشین آلات صنعتی است که می توانید با شماره تلفن 09128419852 یا مراجعه به گارگاه ما که لوکیشن آن در زیر آمده است با ما مرتبط شوید.

ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.