کوره القایی چیست و چه کاربردی دارد؟

کوره القایی چیست و چه کاربردی دارد؟

در خرید کوره ذوب آهن قبل از هر چیزی باید اطلاعات کافی درباره انواع کوره ذوب اعم از کوره القایی ، کوره دوار، کوره ذوب و کوره یک طرفه داشته باشیم و بتوانیم به سوالات زیر پاسخ مناسب دهیم.

  1.  کوره را برای چه منظوری و چه نوع فلزی می خواهیم؟
  2. اندازه موادی که برای آن از کوره استفاده می شود چقدر است؟
  3. آیا میزان انرژی مصرفی آن به صرفه است یا نه؟
  4. آیا فضای کافی برای تهیه کوره مورد نظر داریم یا نه؟

بعد از پاسخ گویی به این سوالات باید دنبال تولید کننده هایی باشیم که تجربه و توانایی کافی را دارند. در زمینه ی تولید کوره های صنعتی و بگ فیلتر صنعتی و سنتی، آسو صنعت از تجربه و نیروی کافی و کارآمد برخوردار است و رزومه پربار آن گویای این مطلب است.

کوره ذوب القایی چیست؟

یکی از با ارزش ترین روش های ذوب فلزات استفاده از کوره القایی می باشد. این کوره بر اساس میدان مغناطیسی و جریان برق کار می کند که به آن گرمایش القایی می گویند. تقریباً برای تمام فلزات مخصوصاً، برای فلزات گرانبها کاربرد دارد. اندازه ای این کوره ها را می
توان از چند کیلویی تا چند تن ساخت. این کوره ها به دو شکل بدون هسته یا کورلس و کانالی قابل استفاده می باشند.

 

کوره القایی

روش کار کوره القایی

مطالب زیادی در مورد کار کوره القایی گفته شده است. اما چون این سیستم از دو بخش مغناطیسی و الکتریکی تشکیل شده کمی درک آن دشوار است. ما سعی کردیم که به شیوه ی ساده ای آن را بیان کنیم. این سیستم شامل یک سیم پیچ است که عامل تولید کننده ی میدان مغناطیسی می باشد. این سیم پیچ توسط یک لوله ی مسی تو خالی احاطه شده است. آنچه که باعث گرمایش می شود، خود لوله مسی است که به شدت رسانای گرما و جریان است. اما نقش سیم پیچ در این مورد، ایجاد یک میدان مغناطیسی است که بعد از ذوب شدن فلز موجود در بوته، می تواند عامل هم زدن و یکدست کردن مذاب باشد.

 

کوره ذوب القایی

در سیستم کوره القایی آنچه اهمیت دارد و موجب ایجاد جریان می شود ولتاژ نیست بلکه جریان است. مثلاً اگر میان حالت اول که جریان 10 آمپر باشد و ولتاژ یک ولت و حالت دوم که ولتاژ 10 باشد و جریان 1 آمپر، گزینه اول بهتر عمل خواهد کرد.
کوره ی ذوب القایی بر اساس میدان مغناطیسی نیز می تواند تقسیم شود. چون میدان هر چه بیشتر باشد، گردابی که تولید می کند بیشتر خواهد بود. بنابراین با تغییر فرکانس، می توان شدت گرداب و چرخش مذاب را کنترل کرد.

انواع کوره القایی بر حسب فرکانس

تقسیم بندی کوره بر حسب میدان مغناطیسی نشان دهند اهمیت این میدان در کارکرد کوره دارد و به صورت زیر تقسیم می شود.

کوره القایی پیش گرم یا جوش فورجینگ

اگر فرکانس میدان پایین باشد حدود 50 هرتر، طبیعتاً دما پایین خواهد بود و از این کوره نمی توان به عنوان کوره ذوب یاد کرد. در این حالت به آن کوره پیش گرم می گویند. در جوشکاری میلگرد که به آن خمیری یا فورجینگ می گویند، استفاده می شود. فورجینگ جوش در حالت خمیری است که دو قطعه فلز، باید قبل از دمای ذوب که فلز خمیری است، به هم متصل شوند.

کوره القایی جوش بریزینگ

در فرکانس های بالاتر در بازه ی 200 تا 10000 هرتز از کوره ذوب القایی، میدان کمی قویتر است و فلز را به نقطه جوش می رساند. از این سطح گرمایش در جوشکاری بریزینگ استفاده می شود. در این روش دو فلز را با یک واسطه غیر از فلز پایه مانند سرب به هم جوش می زنند. در این روش فقط فلز واسط ذوب می شود و نیازی به ذوب فلزات پایه نیست.

کوره القایی ذوب فلزات

در این حالت فرکانس بالاست در حد مگا هرتز می باشد و می توان برای ذوب کامل فلزات و تولید قطعات از آن استفاده کرد. همچنین کوره القایی را می توان در فرکانس های خیلی بالاتر نیز استفاده کرد که برای مصارف ویژه مانند پزشکی و صنایع دفاعی کاربرد دارد.

مزایای کوره القایی

کوره ذوب القایی که گاهی به آن کوره الکتریکی نیز می گویند، مزایایی دارد که توانسته نظر عده ی زیادی را جلب کند.

  • راندمان کوره ذوب القایی بسیار بالاتر از سایر کوره ها می باشد که این مورد بسیار مورد توجه می باشد. مثلاً در کوره دوار راندمان 15 الی 17 درصد است ولی در کوره ذوب القایی در حداقل حالت راندمان 75% است.
  • به علت سرعت در گرم شدن این کوره نیازی به مرحله پیش گرم ندارد و مهمتر اینکه که می توان به راحتی آن را خاموش کرد و دوباره راه اندازی کرد و این کار نیاز به زمان زیادی ندارد و همچنین موجب ایجاد اختلال در پروسه ی تولید نمی شود.
  • قابلیت تنظیم دما در نقطه ذوب آن فلز که این باعث می شود دما بیش از حد نیاز یا کمتر از مقدار مورد نیاز نباشد و در نتیجه صرفه جویی در مصرف انرژی خواهیم داشت.
  • این کوره در مقابل کوره بلند بسیار محبوب تر است چون آلودگی های کوره بلند را ندارد.
  • کوره ذوب القایی را می توان در اندازه های دلخواه از کیلو تا چندین تن ساخت.

یک نکته بسیار مهم

درباره کوره القایی این است که در صورتی که نیاز به جریان های بسیار بالا باشد، می توان آن را از طریق همین کوره برآورد. که این کار نیاز به تغییراتی در ساختار کوره است. چون لوله ی مسی هادی جریان است پس اندازه ی آن در انتقال جریان و گرما موثر خواهد بود. برای بهبود شرایط دمایی کوره القایی، لوله ی مسی آن را بزرگتر در نظر می گیرند که این کار به شدت در قیمت کوره تاثیر خواهد گذاشت.

شرکت آسو صنعت تولید کننده بهترین کوره های ذوب از جمله کوره دوار برای صنایع مختلف می باشد که با 18سال سابقه ی کار مفید و با انجام چندین پروژه موفق در زمینه تجهیز کارخانه ها به کوره های ذوب و سایر تجهیزات مانند بگ فیلتر و فن های مکنده همراه شما است.

سوالات متداول

کوره القایی چگونه کار می کند؟

نوعی کوره ذوب است که بر اساس الکترومغناطیس کار می کند.

ابعاد کوره القایی چگونه است؟

این نوع کوره را می توان با ظرفیت چند کیلو تا چند تن ساخت.

دما در کوره القایی چند درجه است؟

مهمترین نکته در کوره القایی امکان تنظیم دما در اندازه ی دلخواه و طبق دمای ذوب فلز است که این کار مانع اتلاف انرژی می شود.

قیمت کوره القایی چند است؟

قیمت با توجه به اندازه و مقدار لوله ی مسی مورد استفاده متغییر است. جهت گرفتن قیمت با آسو صنعت 09128419852 تماس بگیرید.

 

 

6 نظر

  • نکته ی جالبی که من توی این مطلب خوندم نوع جوش بریزینگ بود. در کل مطلب مفید و کاربردی بود. شما کوره القایی هم می سازید؟

    • سلام دوست عزیز. خوشحالیم که مطلب مورد توجهتون بوده. بله کوره القایی هم می سازیم. می تونید اندازه و حجم مورد نظرتون رو درخواست بدید تا براوتن سفارش ساخت بزاریم. برای هماهنگی با شماره 09128419852 تماس بگیرید.

  • با سلام و احترام
    بنده یک قالب نسوز یک بار مصرف برای ریخته گری فلزات طراحی کردم می خواستم راهنمایی بفرمایید که چطور از این قالب در کوره القایی استفاده کنم
    ایده خودم به این صورت است قسمتی در بالای قالب در نظر بگیرم که شمش فلز در ابتدا ذوب شود و با جاذبه به سمت داخل قالب جاری شود و یک کوره القایی داشته باشم که اندازه کویل مسی القا زیاد باشه تا تمام طول قالب را پوشش دهد تا مذاب جاری بماند تا تمام حجم قالب تکمیل شود
    مزیت این کارم میتونه عدم نیاز به جابجایی مذاب و انجام کل عملیات ریخته گر ی در یک فضای بسته و همچنین عدم نیاز به پبش گرم قالب باشد
    سوالی که از جنابعالی دارم اینه که آیا اندازه (منظور تعداد چرخش) کویل مسی رو میشه کم و زیاد کرد فرضا اگر طول استوانه قالب 50 سانتی متر باشه چه تغییری در مدارات ایجاد میشه؟ همچنین اگر اندازه کویل را بتوانم به دلخواه تغییر دهم در ابتدای شروع ذوب که فقط قسمت بالای قالب دارای فلز می باشد مشکی ایجاد نمیشه ؟
    سوال دوم هم آیا از چند کوره القایی ( چند کویل دور قالب با مدارات جداگانه) میشه استفاده کرد
    ببخشید خیلی طولانی شد ممنون که مطالعه فرمودید

  • سلام آقای قدیمی
    اگر ممکن هست بفرمایید در کوره های القایی از چه نوع بوته ذوب استفاده می شود؟

    • سلام آقای کاظمی
      در کوره القایی با ظرفیت کمتر از 2تن از بوته دورالاین استفاده می شود. دلیل محدودیت استفاده از این نوع بوته فقط در کوره های القایی با گنجایش کمتر از 2 تن، این است که در کوره های بزرگ، به دلیل شدت میدان مغناطیسی، ممکن است افراد کنار کوره ( ذوبچی ها ) دچار آسیب دیدگی شوند.

  • با سلام در متن توضیحاتتون جهت فرکانس کوره های القایی
    باید عرض کنم فرکانس فرکانس ذوب آهن از ۵۰۰هرتز هست
    ۳۰۰۰هرتز که به آن low frequency میگویند .
    جهت ذوب دیگر فلزات تا ۱۸کیلو هرتز به همراه بوته های
    گرافیت یا سبلیسیوم کارباید میتوان استفاده کرد.
    ضمنا همین هحدوده فرکانسی را میتوان برای فورج و بریزینگ
    نیز استفاده کرد.

ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.